top of page

Kysymyksiä Karjalasta

Pe 16.2. klo 15:00
La 17.2. klo 15:00

Viekö mun kaihoni pohjaton taas sinne? Millaista Karjalassa oli ennen sotia? Kuinka nopeasti sieltä piti lähteä? Miten karjalaiset asutettiin uudelleen? Miten Karjalan kysymyksestä on sanailtu aikojen kuluessa? Ikävä Karjalaan liukenee ajan kuluessa, mutta voiko kaiho periytyä?

Kysymyksiä Karjalasta on turkulaisen nukketeatteritaiteilijan Timo Väntsin sooloesitys, jossa hän pohtii Karjalaa; Suomelle kuuluneena historiallisena paikkana ja haaveiden kohteena, ilmiönä ja utopiana. Ison huomion saa toisaalta Karjalasta käyty julkinen keskustelu. Isojen maailmantapahtumien rinnalla kulkee tutkimusretki omiin karjalaisiin juuriin. Paperiset maailmat, omat sukulaiset, ja toisaalta lähihistorian merkkihenkilöt kulkevat värikkäänä nauhana sympaattisen pienessä teatteriesityksessä.

Käsikirjoitus on saanut innoituksensa Timo Väntsin isän Paavon muistoista. Pieni Paavo pakeni 5-vuotiaana Johanneksesta Karjalan Kannakselta kaksi kertaa. Esitys on sekoitus nukketeatteria, notkeaa piirrosjälkeä ja tarinankerrontaa. Vaikean ja monisyisen aiheen ääressä itketään ja nauretaan. Esitys on suunnattu kaikille, joita kiinnostavat karjalaisuus, oma sukutarina ja Suomen lähihistoria. Se on hyvä tapa avata keskustelu vaikka oman lapsenlapsen kanssa. Esityksen jälkeen on mahdollisuus istahtaa vapaamuotoisesti haastelemaan kahvin ja karjalanpiirakan äärelle.

Ikäsuositus: Aikuiset, lapset +10v

Kesto: 1 tunti

Kieli: Suomi

Liput: 15€

Käsikirjoitus, nuket ja lavasteet,
ohjaus ja esiintyminen:
Timo Väntsi

Musiikki ja äänisuunnittelu: Kari Mäkiranta

Ohjauksen assistentti: Tapio Väntsi

Valokuvat: Milla Järvipetäjä

Graafinen suunnittelu: Rami Järvipetäjä

Ääninäyttelijät: Kari Mäkiranta,
Tiina Puranen, Marja Susi, Markku Tuulenkari

Puvustus- ja lavastusapu: Pia Kalenius

Lavastuksen pilvitaivas: Milla Järvipetäjä

Tuotanto: Teatteri Mundo / Kulttuurivaltakunta Osuuskunta & Nukketeatteri HOXCompany

Ensi-ilta: 8.9.2018 Teatteri Mundossa Turussa

33550270758_959b361be6_o.jpg
bottom of page