top of page

Korppipäinen mies

Pe 22.11. klo 13:00
La 23.11. klo 18:00

Tarinan keskiössä on teini-ikäinen Emi, joka yrittää ymmärtää pirstaleista muistiaan. Käsikirjoitus pohjaa laajaan haastattelumateriaaliin, tutkimustietoon sekä Enna Airikin lastenkirjaan Korppipäinen mies.

Yläkouluikäisille, 2.asteen oppilaille ja aikuisille suunnattu esitys käsittelee alaikäiseen kohdistuvan häirinnän ja seksuaaliväkivallan tunnistamista ja grooming-ilmiöön puuttumista. Näytelmän loppuratkaisu ruokkii toivoa: Vaikeastakin on mahdollista toipua eikä ketään jätetä yksin. Esitykseen kuuluu sekä ennakkomateriaalit että purkutyöpaja.

Keskihannun käsikirjoittama ja esittämä näyttämö-soolo yhdistää perinteiseen teatterikerrontaan mm. tanssivideota sekä nukketeatteria. Lavasteena toimii suuri, projisointikankaasta valmistettu kupoli, jolle heijastetut videoanimaatiot sekä teosta varten sävelletty musiikki syventävät tunnelmaa. Esityksen on ohjannut palkittu nukketeatteritaiteilija Merja Pöyhönen, sävellykset on Henri Kivistön ja animaatiot Kristina Laineen käsialaa. Enna Airikin lastenkirjan kuvitusta mukaileva näyttämömaailma puvu-stuksineen on Tytti Niemisen ja korppinuken on rakentanut Maija Westerholm.

 

Ikäsuositus: 13v+

Kesto: 75 min

Kieli: Suomi

Liput: 8-15€

Käsikirjoitus, esiintyminen: Kati Keskihannu
Ohjaus: Merja Pöyhönen
Sävellys ja äänisuunnittelu: Henri Kivistö
Projisoinnit, animaatiot: Kristina Laine
Lavastus, puvustus, tarpeisto, naamio: Tytti Nieminen
Nukenrakennus: Maija Westerholm
Tanssija videolla: Jouni Järvenpää

Tuotanto: Kuroa Kollektiivi

Esitystä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Taike ja Kansan Sivistysrahasto.

_MG_1651.jpg
_MG_1609 (2).jpg
_MG_0541.jpg
bottom of page