top of page

Vuoden nukketeatteriteko 2022 -palkinto on myönnetty Metropolitan Puppets ry:lle!


Metropolitan Puppetsille myönnettiin 27.3.2023 Thalia-juhlassa Suomen UNIMA:n Vuoden nukketeatteriteko 2022 -palkinto Nukketeatteritalon perustamisesta.

Palkinnon myönsi Suomen UNIMA. Perustelut palkinnolle ovat:

Helsinki ja koko pääkaupunkiseutu ovat pitkään kaivanneet omaa tilaa vapaan kentän nukketeatteritoiminnalle. Samaan aikaan tekijöiden määrä on kasvanut ja yleisöpohja vahvistunut. Nukketeatterin ammattilaisten verkosto Metropolitan Puppets ry käynnisti kesällä 2022 Nukketeatteritalon toiminnan vuokraamassaan Pakilan työväentalossa. Nukketeatteritalo-hanke on rohkea avaus, joka on vaatinut neuvottelutaitoja, talkootyötä, paljon uurastamista ja visiointia tulevasta. Nyt Pakilan Nukketeatteritalo mahdollistaa paljon sellaista, mistä aiemmin vain haaveiltiin: esityksiä, harjoittelumahdollisuuksia, työpajoja, kursseja, kohtaamisia yhdessä ja samassa paikassa. Talo tarjoaa paikan ammatikseen nukketeatteria tekeville ja se on mahdollisuus suuren yleisön löytää yhä helpommin nukketeatterin pariin. Nukketeatteritalon perustaminen oli konkreettinen teko, joka edesauttoi nukketeatteritaidetta huimasti eteenpäin pääkaupunkiseudulla ja samalla koko valtakunnassa. Pakilan Nukketeatteritalon perustaminen oli iso ponnistus ja todellinen Exit-hanke koronan jälkeen!

"Mitään ei tehdä yksin ja Nukketeatteritalo on tosi yhteisöllinen hanke. Kiitokset kaikille nukketeatterialan kollegoille ja tervetuloa Nukketeatteritaloon!" Metropolitan Puppetsin puheenjohtaja Mila Nirhamo, valtakunnallinen Thalia-juhla, 27.3.2023.


Onneksi olkoon myös jäsenellemme, Jonnakaisa Risto, ehdokas vuoden teatterinäyttelijäksi roolillaan Vaurioteatterin Korhosen muotokuva -esityksessä.


Comments


bottom of page