top of page

Nukketeatteritalo Helsinkiin –vapaan kentän ponnistus!Pakilan työväentalo saa uudet vuokralaiset. Pääkaupunkiseudun vapaan kentän nukketeatteriammattilaisten verkosto Metropolitan puppets ry perustaa Nukketeatteritalon.

Tilojen ehostus talon historiaa kunniottaen alkaa 1.6. Avajaisia vietetään elokuussa. Satavuotias talo soveltuu loistavasti monipuoliselle taidetoiminnalle. Sali ja näyttämö toimivat harjoitus- ja esitystilana, talossa on työhuone taiteilijoiden käyttöön sekä varastotilaa esityksille, lämpiö ja kirjasto toimivat monitoimitiloina, kertoo verkoston puheenjohtaja Mila Nirhamo.

Nukketeatteritalon avaaminen tarkoittaa innostavia ja uusia mahdollisuuksia nukketeatteritekijöille ja koko alalle. Se on pandemian jälkeiseen aikaan juuri oikea exit- hanke. Nukketeatteritalo tuo Helsinkiin omaleimaisen taidetalon sekä taiteilijoiden verkostolle enemmän vakiintunutta toimintaa, harjoitustilaa, esityksiä, työpajoja, kursseja ja yhteistyökuvioita.

Nukketeatteritalosta tulee vireä ja yllätyksellinen taidetalo. Yhteistyö lähialueiden asukkaiden sekä alueen muiden toimijoiden kanssa on osa Nukketeatteritalon toimintaa.

Nukketeatterin ammattilaiset toimivat esittävän taiteen marginaalissa ja siellä on vähän resursseja ja turvaa. Tila mahdollistaa toimintaa, luo rakenteita sekä jatkuvuutta. Nukketeatteritaiteilijat ovat moniosaajia, työmme tapahtuu visuaalisen ja esittävän taiteen välimaastossa. Pian pääsemme rakentamaan uutta yhdessä.Tervetuloa Nukketeatteritaloon!

Lisätietoja: Mila Nirhamo 045-6310368, metropolitanpuppets@gmail.com

puheenjohtaja

Metropolitan puppets ry


Comments


bottom of page