TULOSSA 2022: 

Kuva Jonnakaisa .jpg

Kuva:Jonnakaisa Risto
 

Nukketeatteritalo Helsinkiin – vapaan kentän ponnistus!


 

Pakilan työväentalo saa uudet vuokralaiset. Pääkaupunkiseudun vapaan kentän nukketeatteriammattilaisten verkosto Metropolitan puppets ry perustaa Nukketeatteritalon.

 

Tilojen ehostus talon historiaa kunniottaen alkaa 1.6. Avajaisia vietetään elokuussa. Satavuotias talo soveltuu loistavasti monipuoliselle taidetoiminnalle. Sali ja näyttämö toimivat harjoitus- ja esitystilana, talossa on työhuone taiteilijoiden käyttöön sekä varastotilaa esityksille, lämpiö ja kirjasto toimivat monitoimitiloina, kertoo verkoston puheenjohtaja Mila Nirhamo.

Nukketeatteritalon avaaminen tarkoittaa innostavia ja uusia mahdollisuuksia nukketeatteritekijöille ja koko alalle. Se on pandemian jälkeiseen aikaan juuri oikea exit- hanke. Nukketeatteritalo tuo Helsinkiin omaleimaisen taidetalon sekä taiteilijoiden verkostolle enemmän vakiintunutta toimintaa, harjoitustilaa, esityksiä, työpajoja, kursseja ja yhteistyökuvioita.

 

Nukketeatteritalosta tulee vireä ja yllätyksellinen taidetalo. Yhteistyö  lähialueiden asukkaiden sekä alueen muiden toimijoiden kanssa on osa Nukketeatteritalon toimintaa.


Nukketeatterin ammattilaiset toimivat esittävän taiteen marginaalissa ja siellä on vähän resursseja ja turvaa.  Tila mahdollistaa toimintaa,  luo rakenteita sekä jatkuvuutta. Nukketeatteritaiteilijat ovat moniosaajia, työmme tapahtuu visuaalisen ja esittävän taiteen välimaastossa. Pian pääsemme rakentamaan uutta yhdessä. 

 

Tervetuloa Nukketeatteritaloon!

 

Lisätietoja:  Mila Nirhamo  045-6310368, metropolitanpuppets@gmail.com

puheenjohtaja

Metropolitan puppets ry


 

HETKIä! 

moniaistinen teos

vauvoille ja taaperoille

la 5.3.2022

Hetkiä! - Tervetuloa vauvan tai taaperon kanssa moniaistiseen tilaan. Nukketeatteritaiteilija ja muusikko ottavat teidät vastaan maagisessa maailmassa. Toteutuksessa mukana nukketeatteritaiteilijat Anne Lihavainen ja Milla Risku sekä muusikot Aixa Toledano Benítez ja Saaga Sihvola. 

Esitykset: 

10.00 
11.00 13.00 ja 14.00

Kesto: 20 min. Ikäsuositus: 0-2v + aikuinen 

Vapaa pääsy, tiedustelut: annantalo.fi 

TERVETULOA! 

IMG_7033.jpg

Kuva: Elif Eren
 

NUKKETeatterikaravaani 

Keväällä ja syksyllä 2022 Metropolitan puppets toteuttaa Nukketeatterikaravaani-hankkeen, joka vie kohtaamisia taiteen ja kulttuurin äärellä helsinkiläisille eri kaupunginosissa. Karavaani toteutetaan yhteistyössä erilaisten alueellisten toimijoiden kanssa, mukana kulttuuritalot, asukastalot, koulut, palvelutalot ja sekä muut kolmannen sektorin toimijat. Nukketeatterikaravaanin kyytiin pakataan esityksiä, nukketeatterinäyttely ja työpajoja. Seuraa ilmoittelua tällä kanavalla.  


 

Kalenteri

 

Klikkaamalla kalenteria pääset tutustumaan 

Metropolitan Puppets- verkoston ajankohtaiseen 

esitystarjontaan. 

Kalenterimetris.jpeg

CALL FOR ACTION

Metropolitan Puppets on käynyt läpi CALL FOR ACTION for Art Institutions in Finland -yhteisön laatiman kirjeen liittyen antirasistiseen toimintaan ja reflektoinut oman yhteisönsä toimintatapoja ja arvoja. 

Call for action MP.jpg